IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Informatie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Oakley
Admin
avatar

Aantal berichten : 37

Dogs sheet
Leeftijd: 2,5 years
Geslacht: Reu
Partner: Gotta keep ma sunglasses on, Sweety.

BerichtOnderwerp: Informatie   do 25 dec 2014, 23:07Allereerst: Welkom op Steps!

Steps is een honden-gerelateerde RPG. Dit houdt dus in dat je een hond speelt. De wereld van Steps en haar gebieden is absoluut fictief en dus verzonnen, en Amville en haar omringende gebieden liggen in de RPG aan een vrij onbekend stuk van de Ierlandse kust.


Ghostplay en Powerplay zijn redelijk bekende fenomenen in de RPG-wereld, maar voor de duidelijkheid zal ik ze hier nog eens uitleggen, met daarbij de regels die op Steps gelden wat betreft deze twee termen. De regels zullen in het Regel-topic ook nog in het kort staan vermeld.

Ghostplay
Ghostplay is het bespelen van een niet gespeeld character, ook wel NPC (Non Played Character) genoemd. Deze kunnen er bij worden gehaald wanneer de baas van een hond nodig is, een visser om een hond eten te verschaffen, een vluchtende kat als vermaak om bijv. een openingspost mee op te vullen. Maak hier geen overmatig gebruik van en bespeel ze op een realistische manier.

Powerplay
Powerplay is het 'besturen' van een character van een ander, met of zonder toestemming. In een gevecht is dit bijvoorbeeld of een beet in de richting van de ander wel of niet aankomt en zo ja, hoe erg de beet dan wel niet is. Op andere momenten kan het zijn wat een ander character doet, bijv 'Chika wandelde door de bosjes naar hem toe en blafte hard.' Powerplay is enkel toegestaan met toestemming. Wanneer je toestemming hebt van de ander om powerplay te gebruiken, meld dit dan onderaan je post zodat het beheer dit weet. Bij gebruik van powerplay zonder toestemming mag dit gemeld worden bij het beheer en zal het betreffende lid een waarschuwing, en wanneer het vaker gebeurt zelfs een ban krijgen.


Pups
Pups worden niet ineens geboren, en daarom volgt hier wat informatie over pups.

Het begin
Allereerst zijn er natuurlijk twee honden nodig om pups te krijgen: een reu en een teef. Het kan gepland zijn, of een ongelukje. Normaal moet een teef eerst loops worden voor ze pups kan krijgen, maar hier doen we in de RPG niet aan, hier kunnen de honden op elk moment pups krijgen. Bij het 'maken' van de pups worden absoluut geen details beschreven en het liefst wordt dit deel geheel niet in de RPG gespeeld.

De dracht
De dracht van een hond is gemiddeld 63 dagen. Echter vinden wij dit in de RPG te lang, en mag de teef al na een real life week bevallen van haar nestje kittens.

De geboorte
Na een real life week - of langer, wanneer gewenst - mag de teef eindelijk bevallen! Meestal bevalt een teef van 3 tot 6 pups max per nestje, en aan deze max houden wij in de RPG ook vast. Het gebeurt heel zelden dat er een groter nest wordt geboren (in de RPG) en hier moet dus ook toestemming voor worden gevraagd bij het beheer.
Een geboorte is zwaar en is niet binnen een paar minuten gepiept. Daarnaast moet een teef bijkomen van een bevalling en zal zie niet direct weer vrolijk rondlopen alsof er niets gebeurt is.

Daarna
En dan zijn er pups. Tijd voor een feestje? Ook, maar eerst is het tijd dat alle pups een naam krijgen. Van wie, dat ligt er aan wie er aanwezig is. Aangezien de pups na de geboorte een tijd lang haast niets kunnen, mag er een time-skip naar 8 weken plaatsvinden zodat de pups 'normaal' gespeeld kunnen worden. Vanaf ongeveer 9 weken kunnen de pups naar een eventuele nieuwe eigenaar.Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://steps.actieforum.com
 
Informatie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Hari Raya Waisak
» Museum Wijchen zoekt informatie over Nederlands-Indië
» Javaanse kleine kantjil geboren in Artis

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Steps :: General :: Information Board-
Ga naar: